Etähoiva vähentää terveydenhuollon työkuormaa ja mahdollistaa useamman asiakaskohtaamisen vuorokaudessa, kun asiakkaiden välisiin siirtymisiin ei enää kulu aikaa.
Etähoiva lyhyesti
Kokosimme kaikki tarpeelliset työkalut ja palvelut yhdeksi kokonaisvaltaiseksi, erityisesti kotihoitoon, kotikuntoutukseen, kotisairaanhoitoon ja vammaispalveluun suunniteltuun palvelualustaan. Toteutamme organisaatiollesi juuri tarpeitanne vastaavan kokonaisuuden, jotta sinä voisit mahdollistaa omien asiakkadesi mielekkään kotona asumisen mahdollisimman pitkään.
Etähoiva sisältää käyttäjätarpeita vastaavan käyttöliittymän kaikille kolmelle käyttäjäryhmälle: ammattilaisille, hoidettavalle sekä hoidettavan omaisille.
- Ammattilaisen käyttöliittymä sisältää kaiken sen, mitä ammattilaiskäyttäjä tarvitsee hoidon tuottamiseen ja yhteydenpitoon.
- Asiakkaan käyttöliittymä on äärimmäisen helppokäyttöinen ja turvallinen, 4G yhteydellä varustettu tabletti, joka toimii tarvittaessa pelkällä yhden napin painalluksella.
- Omaisen käyttöliittymä mahdollistaa hoivattavan asiakkaan ja tämän omaisen sekä omaisen ja hoitohenkilökunnan väliset videosoitot.
Olemme KL-Kuntahankintojen valtakunnallinen puitesopimustoimittaja KLKH109 Virtuaaliset hoivaratkaisut ja KLKH110 Asiakaspalveluratkaisut puitesopimuksille. Lue lisää >>
Etähoivan edut
Lähikohtaamisiin liittyvä riski erilaisista tartunnoista vähenee ja tartuntatautien leviämistä voidaan ennaltaehkäistä. Useat ikäihmiset kokevatkin etäkohtaamisen turvallisempana vaihtoehtona
Läsnähoitoa tarvitsevien asiakkaiden hoitoon voidaan allokoida enemmän resursseja kun asiakaskohtaamisista osa voidaan toteuttaa etäyhteyksin.
Palvelun toteuttaminen etäyhteyksin on 85% tehokkaampaa kuin perinteinen kotihoito. Työpäivän aikana kohtaamisten määrä voidaan jopa kymmenkertaistaa.
Etäkäynnin aikana hoitajan huomio on täysin asiakkaassa eikä kiire tai muut häiritsevät tekijät vaikuta kohtaamiseen negatiivisesti.
Etäkäyntien ansiosta organisaation hiilijalanjälki pienenee kun asiakkaiden välisten siirtymien päästöt poistuvat.
Virtuaalihoito mahdollistaa
Kotihoidon etäkäynnit
Henkilökohtainen etäkuntoutus
Ryhmäkohtainen etäkuntoutus
Sosiaalinen kanssakäymisen/vertaistuki
Automaattiset muistutukset
Tallenteiden katsominen
Omaisyhteydenpito
Menestystarina – Eksote
VideoVisit on tehnyt Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kanssa yhteistyötä vuodesta 2017. Yhteistyön tavoitteena on kehittää virtuaalisia hoivaratkaisuja tukemaan Eksoten tavoitteita mm. vanhustenhoidon kehittämisessä.
Tarve virtuaalihoidon käyttöönottoon ja kehittämiseen nousi esille Eksoten kotihoidosta, jossa olemassa olevat resurssit nähtiin riittämättöminä kasvavien asiakasmäärien palvelemiseen. Tämän lisäksi digitaalisten palveluiden kehittäminen on osa Eksoten kärkihankkeita.
Tällä hetkellä Eksote hyödyntää VideoVisit® HOME virtuaalihoitopalvelua kotihoidossa, kotikuntoutuksessa ja omaishoidon tukipalveluissa. Eksote onkin yksi Suomen johtavia virtuaalihoidon tuottajia kunta-sektorilla – Eksotessa suoritetaan kuukausittain yli 9000 etäkäyntiä.
Virtuaalihoidolla saavutetut tulokset ovat olleet erittäin merkittäviä Eksoten vanhuspalveluiden toiminnalle. Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen kuvaa virtuaalihoidon merkittävyyttä Eksotelle seuraavasti:
- Jo viiden vuoden päästä koti on turvallisin asuinpaikka vanhukselle ja palvelut pystytään järjestämään uudella tavalla
- Olennaista on keskittyä kuntoutukseen ja siihen digiteknologia tuo aivan uusia mahdollisuuksia
- Vanhusten määrä lisääntyy, mutta se ennustus, että siinä samassa lisääntyisi myös henkilökunnan määrä, ei pidä paikkansa. Digitalisaation mahdollistamat etäkäynnit ja kuntouksen kehittyminen tulevat vähentämään hoitajien tarvetta.
- Yksi lähihoitaja pystyy tekemään aamuvuorossa ainakin 20 ja iltavuorossa yli 40 virtuaalikäyntiä. Virtuaalikäynneillä voidaan vähentää fyysisten käyntien määrää erityisesti, jos työote on kuntouttava.
”Jos koko Suomessa vanhusten luona käynneistä vaikka 20–30 prosenttia tulee olemaan virtuaalisia, niin hoitajille jää runsaasti aikaa tehdä fyysisiä käyntejä. Nykyinen henkilökuntamäärä riittää hyvin.”