Kotona asuvalle asiakkaalle toimitetaan kokonaispalveluna tabletti 4G-mobiiliyhteydellä ja VideoVisit® HOME palvelulla.
VideoVisit® HOME virtuaalihoitopalvelu on erityisesti kotihoitoon, kotikuntoutukseen, kotisairaanhoitoon ja vammaispalveluun suunniteltu ratkaisu, joka mahdollistaa palveluiden tuottamisen kotona asuville asiakkaille etäyhteyksin.
Virtuaalihoito pähkinänkuoressa
Asiakkaan kotona olevaa laitetta monitoroidaan 24/7, jolloin mahdollisiin teknisiin ongelmakohtiin pystytään reagoimaan välittömästi. Tämä mahdollistaa myös järjestelmän automaattisen päivityksen etänä.
Virtuaalihoito ei täysin korvaa fyysisesti kotiin tuotettuja palveluita. Se on työkalu tukea kotihoitajia ja siirtää kevyemmät käynnit, joissa fyysistä kontaktia ei tarvita, kotihoitajilta virtuaalihoitajille.
Kentälle jää lisää aikaa keskittyä enemmän huomiota ja apua tarvitseviin asiakkaisiin.
Etäkäynnin aikana fokus on 100% asiakkaassa.
VideoVisit HOME uutisissa:
Virtuaalihoito mahdollistaa
Kotihoidon etäkäynnit
Henkilökohtainen etäkuntoutus
Ryhmäkohtainen etäkuntoutus
Sosiaalinen kanssakäymisen/vertaistuki
Automaattiset muistutukset
Tallenteiden katsominen
Omaisyhteydenpito
Menestystarina – Eksote
VideoVisit on tehnyt Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kanssa yhteistyötä vuodesta 2017. Yhteistyön tavoitteena on kehittää virtuaalisia hoivaratkaisuja tukemaan Eksoten tavoitteita mm. vanhustenhoidon kehittämisessä.
Tarve virtuaalihoidon käyttöönottoon ja kehittämiseen nousi esille Eksoten kotihoidosta, jossa olemassa olevat resurssit nähtiin riittämättöminä kasvavien asiakasmäärien palvelemiseen. Tämän lisäksi digitaalisten palveluiden kehittäminen on osa Eksoten kärkihankkeita.
Tällä hetkellä Eksote hyödyntää VideoVisit® HOME virtuaalihoitopalvelua kotihoidossa, kotikuntoutuksessa ja omaishoidon tukipalveluissa. Eksote onkin yksi Suomen johtavia virtuaalihoidon tuottajia kunta-sektorilla – Eksotessa suoritetaan kuukausittain yli 9000 etäkäyntiä.
Virtuaalihoidolla saavutetut tulokset ovat olleet erittäin merkittäviä Eksoten vanhuspalveluiden toiminnalle. Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen kuvaa virtuaalihoidon merkittävyyttä Eksotelle seuraavasti:
- Jo viiden vuoden päästä koti on turvallisin asuinpaikka vanhukselle ja palvelut pystytään järjestämään uudella tavalla
- Olennaista on keskittyä kuntoutukseen ja siihen digiteknologia tuo aivan uusia mahdollisuuksia
- Vanhusten määrä lisääntyy, mutta se ennustus, että siinä samassa lisääntyisi myös henkilökunnan määrä, ei pidä paikkansa. Digitalisaation mahdollistamat etäkäynnit ja kuntouksen kehittyminen tulevat vähentämään hoitajien tarvetta.
- Yksi lähihoitaja pystyy tekemään aamuvuorossa ainakin 20 ja iltavuorossa yli 40 virtuaalikäyntiä. Virtuaalikäynneillä voidaan vähentää fyysisten käyntien määrää erityisesti, jos työote on kuntouttava.
”Jos koko Suomessa vanhusten luona käynneistä vaikka 20–30 prosenttia tulee olemaan virtuaalisia, niin hoitajille jää runsaasti aikaa tehdä fyysisiä käyntejä. Nykyinen henkilökuntamäärä riittää hyvin.”