ServiceDesk & Logistics specialist (Kuopio)

VideoVisit® on kotimainen etähoitoon keskittynyt yritys, joka kasvaa ja kansainvälistyy kovalla vauhdilla, mutta kannattavasti. VideoVisitin ratkaisut mahdollistavat terveydenhuollon palveluiden saannin ajasta ja paikasta riippumattomasti suoraan kotisohvalle. Yhtiön visio on tarjota ratkaisuja, jotka auttavat ihmisiä viettämään itsenäistä ja onnellista elämää omassa kodissaan mahdollisimman pitkään.

VideoVisit toimii yhteistyössä terveydenhuollon ammattilaisten ja asiantuntijoiden kanssa varmistaakseen tarjoamiensa palveluiden korkean laadun ja helpon saatavuuden.

Haemme Sarasen DigiTalent Akatemia-koulutusohjelman kautta ServiceDesk & Logistics asiantuntijaa

Sytytkö asiakaspalvelusta ja haluat syventyä ratkaisemaan asiakkaan ongelman? Etsimme VideoVisitin tukipalveluihin kahta asiakaslähtöistä ServiceDesk-asiantuntijaa vastaamaan 2.tason tuesta. Työssäsi vastaanotat tikettejä 1.tason asiantuntijoilta ja pyrit ratkaisemaan ongelman tai tarvittaessa eskaloit tiketit eteenpäin. Sinulla on hyvä teknologinen ymmärrys ja kokemusta Windows-, Android- tai IOS-käyttöjärjestelmistä. Pystyt palvelemaan asiakkaita sujuvasti suomeksi ja englanniksi

Hae paikkaa täältä